2015. április 14., kedd

Hogyan neveljünk saját ananászt otthon

Az alábbi útmutatóból megtudhatod, hogyan kell saját ananászt nevelni otthon. Az ananász termesztése nem igényel sok készséget, ám annál több türelmet követel.1. lépés - Vegyél egy ananászt

Vásárolj egy egészségs ananászt olyan zöld felső résszel, amin nincsenek zúzódások vagy puha foltok.


2. lépés - Vágd le a koronáját

Vágd le az ananász tetejét egy-két centiméterre a levelek aljától, ami koronaként ismert. Ne hagyj az ananász levágott felső részén gyümölcsöt, tisztítsd meg teljesen, hogy a középső kemény rész maradjon csak meg.


3. lépés - Szedd le a leveleit

Húzd le a külső leveleket a szárról, körülbelül öt-hat sor nagy levelet hagyj meg az ananász középső részén, plusz a kis leveleket szintén középen.


4. lépés - Helyezd vízbe

Tedd a koronát két ujjnyi vízbe. A korona alsó része kerüljön víz alá, de a víz ne érje a leveleket.


5. lépés - Tedd ki a napra

Helyezd az üveget vagy tálat napos helyre, de ne a tűző napra, két hétre. Cseréld a vizet pár naponta.


6. lépés - Ültesd el

2 vagy 3 hét után a korona gyökereket ereszt, vagyis készen áll az ültetésre. Tölts fel egy olyan cserepet virágfölddel, amelyből elfolyhat a víz, és ültesd el a koronát.


7. lépés - Öntözd rendszeresen

A növényt öntözd felülről a levelekkel együtt, és állítsd egy napos ablakba. A talajt tartsd nedvesen, de ügyelj arra, hogy ne legyen túlöntözve.

Szedd le az öreg leveleket amikor elhalnak ahhoz, hogy elegendő fényt és levegőt kapjanak az új levelek, amelyek kihajtanak.

8. lépés - Adj neki napfényt

Tartsd a sarjadzó ananászt teljes napsütésben naponta legalább hat órán keresztül, és a levegő hőmérséklete legyen 15-24 ºC fok között.

9. lépés - Ültesd át

Körülbelül egy év múlva az ananászt át kell ültetni egy nagyobb cserépbe. Két-három évet vesz igénybe, hogy az ananász megnőjön.

10. lépés - Élvezd a munkád gyümölcsét


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

loading...

Printfriendly

  • ©2015 Otthon Ötlet
  • +