2015. április 29., szerda

Modern minimalista családi ház a kanadai táj szívében


A Bolton ház egy minimalista épület, melyet Kelet-Boltonba, Quebecbe, Kanadába tervezett a Naturehumaine építész stúdió. Az ügyfél, miután megvásárolta az erdős területen lévő gyönyörű telket, egy vidéki otthonról álmodott, mely egybeolvadna a természettel. A terület domborzatilag kihívást jelentett a lejtő felső vége irányába, de lassan átmegy egy természetes sík teraszba a legmagasabb pontja alatt.
Az otthon két tömbből áll egymásra építve, az alsó rész fa burkolóréteggel van ellátva, és gyakorlatilag le van horgonyozva a hegyoldalba, ami konzolosan alátámasztja az egész felső részt, mely egyedülálló esztétikáról gondoskodik a környezetében, amitől úgy tűnik, mintha az épület lebegne a fák között.

Az Orford-hegy és a völgy képét egy hosszú, vízszintes szalagablak foglalja keretbe, ami napközben sok természetes fényről gondoskodik. A konyha és a fő fürdőszoba a ház középpontjában helyezkedik el, elválasztva a lakóteret és a fő hálószobát. A mennyezetbe épített számos süllyesztett világítás a tetőablak nyílásokkal együtt további fényt biztosít. Az épület összterülete 161 négyzetméter.

Nagyítás a képekre kattintva.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

loading...

Printfriendly

  • ©2015 Otthon Ötlet
  • +