2015. május 6., szerda

11 mód, ahogy érdekesebbé tehetünk egy fehér konyhát

Kezdjük egy alapvetően fehér konyhával - legyen az hagyományos vagy elsőrendű modern - és egy kis szaktudással hozzunk létre mindenféle különböző kinézeteket.1. Tónusos színes sávok

Adjunk egy halvány színt a falnak, majd egy azonos színű, de sötétebb tónusú sávot a falon a kívánt magasságban.

2. Fessük feketére

Fessük le az egyik falat feketére, ami önmagában kiemeli a konyha modern elemeit - ez a leggyorsabb módja annak, hogy nagy hatású megjelenést érjünk el.

3. Adjunk hozzá egy menő parafatáblát

Fedjük le az egyik konyhaszekrény oldalát parafa burkolólappal, melyen takarószalaggal cikkcakk mintát készíthetünk. Az így elkészült vidám geometriai táblán elférnek a konyhai listák, és az emlékeztetők is.

4. Használjunk Tiffany-kéket

A friss kékeszöld árnyalat a fehér konyhát azonnal üdévé varázsolja. A színes dolgok nagyon jól mutatnak egy régies hangulatú háttérrel.

5. Játsszunk pasztellszínekkel

Keverjünk sárga, zöld, kék és rózsaszín pasztell tónusokat - valóban felpezsdítik a fehér falakat és a szekrényeket, valamint a bútorokat, és a konyha sokkal vidámabb hely lesz.

6. Próbáljuk ki a monokróm színeket

A szürke tökéletesen kifinomult kontrasztot hoz létre a fehér konyhabútorokkal. Adjunk hozzá nagy méretű falra akasztható dísztárgyakat, hogy még térbelibbé váljon az összhatás.

7. Keverjük össze egy kis retro színvilággal

Az 50-es évek stílusa és színei különös, de barátságos hangulatot hoznak létre a fehér háttér előtt.

8. Fessünk táblát

Egy táblafal egyfajta gasztro hangulatot kölcsönöz a konyhának. A fekete a bútorokon és a kiegészítőkön is visszaköszönhet, amitől egy hegyvidéki konyha kerekedik kifinomult stílusban.

9. Keverjük a mintásat és a simát

Fessünk le három falat a kívánt színre, majd a negyediket egy ennek megfelelő színű mintás tapétával lássuk el. Ezzel az érdekes részlettel mélységet adhatunk a helynek anélkül, hogy túllépnénk a költségvetést.

10. Használjunk helyi színeket

Váratlan helyeken és új színekkel gazdagítva a sima fehér konyhát egy játékos hangulatot hozhatunk létre. Fessünk például szegélyt az ajtókeret köré, vagy fessük le a konyhai asztal vagy a székek lábait, vagy egyszerűen csak adjunk a helyiséghez egy világos, kontrasztos színkeveréket az eszközökkel és kiegészítőkkel.

11. Bánjunk okosan a kékkel

Párosítsuk a fehér konyhát tengerészkék felületekkel, ami egy éles, de tiszta megjelenést biztosít. Létrehozhatunk színes blokkokat, vagy finoman megtörhetjük az egységes színvilágot egy sötétkék mintás tapétával, vagy egy egyszerű mintás padlóval.
Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

loading...

Printfriendly

  • ©2015 Otthon Ötlet
  • +