2015. május 17., vasárnap

Alacsony gyerekasztal az egészen aprók számára - Csináld magad bútorterv


Sok kisgyermekes szülő lélegzet-visszafojtva figyeli kicsinye első lépéseit, majd ahogy elkezdi felfedezni maga körül a világot. Sokszor merül fel a probléma, hogy a csöppséghez nem passzolnak a bútorok, vagy nem elég biztonságosak. Amikor már megáll a pici a saját lábán, megpróbál mindent elérni, kipróbálni, hiszen így tanul. Ezért született meg ennek a gyerekasztalnak az ötlete, figyelembe véve azt a testmagsságot, amivel legkorábban első lépéseik megtételekor rendelkeznek, vagyis 63-73 centimétert. Úgy került kialakításra, hogy az asztal kiemelkedő peremének köszönhetően nehezebben essenek le róla a különböző tárgyak, játékok, illetve kapaszkodóként is szolgál. Ezen felül az alsó része tárolóhelyként is funkcionál a kisebb dolgok számára.Becsült költség

6000 - 8000 Ft

Szerszámok

- Mérőszalag
- Derékszög
- Fúrógép
- Csavarozógép vagy csavarhúzó

Anyagok

- Bútorlap - 18 mm vastag - tetszőleges színű - 2,07 m²
- Bútorlap élfólia - 0,5 és 2 mm vastag - rajz szerint
- Facsavar - 4,0 x 50 mm
- Facsavar - 4,0 x 30 mm

Darabjegyzék - Méretek

Megjegyzés: Ha ez az asztal túl nagy a meglévő helyiséghez, akkor megváltoztatható a hossza vagy a szélessége. A sorszámok a rajzokon szereplő tételszámokkal egyeznek meg.

1. - Bútorlap - 18 mm vastag - 350 x 750 mm (A doboz rész alsó és felső lapja) - 2 darab
2. - Bútorlap - 18 mm vastag - 300 x 370 mm (A doboz rész elülső oldallapja) - 2 darab
3. - Bútorlap - 18 mm vastag - 350 x 300 mm (A doboz rész hátsó lapja) - 2 darab
4. - Bútorlap - 18 mm vastag - 100 x 714 mm (A láb alsó és felső lapja) - 2 darab
5. - Bútorlap - 18 mm vastag - 100 x 336 mm (A láb oldalsó lapja) - 2 darab
6. - Bútorlap - 18 mm vastag - 750 x 900 mm (Asztallap) - 1 darab
7. - Bútorlap - 18 mm vastag - 75 x 936 mm (Az asztalap első és hátsó pereme) - 2 darab
8. - Bútorlap - 18 mm vastag - 75 x 750 mm (Az asztallap oldalsó pereme) - 2 darab

Instrukciók

A bútorlapokat a legkönnyebben lapszabászatban vágathatjuk méretre, miután kiválasztottuk a megfelelő színt. Fontos dolog, hogy a lapok levágása után a megfelelő éleket élfóliáztassuk (0,5 mm vastag fólia), elsősorban azokat, melyek összeszerelés után látszanak. Ezt a rajzok alapján könnyen meg lehet határozni. Az asztal peremének felső részét érdemes vastagabb, 2 mm-es élfóliával ellátni, mivel annak szélei lekerekítettek, ami gyerekek esetében fontos, illetve jóval strapabíróbb. A bútorlap beszerzése előtt nyomtassuk ki a darabjegyzéket és a rajzokat, és vigyük magunkkal, hogy könnyebb legyen a lapok megrendelése. A lapok összeállítása során használjunk fúrógépet és legalább 2 mm átmérőjű fúrószárat a csavarok előfúrásához, hogy pontosabb és könnyebb legyen a csavarozás. A precíz munka érdekében mindig ellenőrizzük a bútorlapok egymáshoz viszonyított derékszögét.

Az asztal 3D nézete.

A bal egérgombot lenyomva tartva forgatható, középső görgővel nagyítható.


1. lépés

Állítsuk össze a lábat, valamint a doboz rész alját, és oldal illetve hátlapjait. Használjunk 50 mm hosszú facsavarokat, minden lap esetében élenként legalább kettőt. A láb és a doboz rész külső széle 900 mm-re vannak egymástól, ahogy az ábra mutatja.

Nagyítás a képekre kattintva.


2. lépés

Rögzítsük a doboz rész felső lapját, ehhez szintén 50 mm-es csavarokat használjunk.


3. lépés

Rögzítsük az asztallapot alulról 30 mm-es csavarokkal a lábhoz illetve a doboz rész felső lapjához annyi helyen, hogy az asztal megfelelő merevségű legyen.

4. lépés

Erősítsük fel a peremeket az asztallaphoz úgy, hogy a perem 25 mm-el lógjon túl felfelé az asztallap felső síkjától. Használjunk 50 mm-es csavarokat.Mentés PDF formátumba az alábbi Print PDF ikonra kattintva.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

loading...

Printfriendly

  • ©2015 Otthon Ötlet
  • +