2015. május 28., csütörtök

Családbarát nyaraló Ausztráliában: Lorne Hill ház


Az egyszerűség az uralkodó ebben a modern nyaralóban és környékén Ausztráliában. Az új Will Harkness Architecture építész stúdió egy olyan korszerű lakóhelyet képzelt el, ahol a családi nyaralás minden gondtól mentes, és természetes. Egy csendes tengerparti városban, Lorne-ban található ez a nyaraló, melynek teljes területe 184 négyzetméter, és a helyről kapta a nevét a Lorne Hill ház.

A kompakt méretű és alakú vízszintes szürke burkolattal elátott ház egy olyan helynek lett elképzelve, ahol a természetes fény átjárja az épületet, és formálja a család kölcsönhatását a különböző terekkel. A gondosan elhelyezett nagy méretű ablakok nem csupán keretezik a csodálatos kilátást, hanem a rengeteg külső fény hatására szinte egybeolvasztják a természetet és a belső tereket.



Nagyítás a képekre kattintva.

A családi nyaraló szerény költségvetéssel készült. Hozzájárulva a kihívásokhoz a meredek helyszín ugyanakkor egy vagyont ér, figyelembe véve az ingatlanról élvezhető kilátást. Rálátással a fák koronájára és a házak tetejére egészen a partig, az ausztrál nyaraló egy nemrég nyugdíjba vonult pár és családja számára lett megtervezve. A tulajdonosok a természetes környezetből amennyit csak lehetett meg akartak tartani, így az építész okos megoldásokkal avatkozott be. Az egyik ilyen megoldás az autóbeálló a földszinten, a másik pedig a bejárat, mely egy hídon keresztül közelíthető meg. Ha jobban megnézzük, az egész ház körül felfedezhetjük az egyszerű formák szépségét.

A geometrikus formájú nyaraló nem csak egy letisztult tervezést mutat, de magában foglal egy olyan funkcionális és hatékony alaprajzot, amely bőséges teret nyújt a család számára az együttléthez. A fő követelmény ugyanis kezdettől fogva egy családbarát nyaraló volt.






















Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

loading...

Printfriendly

  • ©2015 Otthon Ötlet
  • +