2015. május 25., hétfő

Egy lenyűgöző és furcsa ház, ami úgy tűnik, nem evilági
Ahogy egyre inkább utat törnek maguknak az alternatív építészeti megoldások, azt láthatjuk, hogy ezeket az újfajta épületeket mindinkább áthatják a természet formái és áramlása.

Az alábbi otthon terve Javier Senosiain, az Arquitectura Orgánica építészének fejében fogalmazódott meg, egy olyan típusú konstrukció, amit ő "bioépítészetnek" nevez - az ötlet, hogy az épületek organikus formákon alapulnak, amely visszavezet a kulturális gyökerekhez, és segít harmóniában lenni a természettel.

Az okosan elhelyezett színes ólomüveg bevilágító ablakok, a furcsa kő lépcsők és a növényzet, az egész belső elrendezés az "elveszve csodaországban" érzését sugározza. Még inkább a csodálatos külseje, amely úgy van kialakítva, mint egy óriási tengeri kagyló.Senosiain elmondta, hogy a projekt azután kezdődött, hogy egy fiatal mexikói család kereste meg, akik belefáradtak abba, hogy egy hagyományos otthonban éljenek, és egy olyanra szerettek volna váltani, ami jobban beleillik a természetbe. Az eredmény kétségtelenül elképesztő.

Egy másik igen fontos tulajdonsága a háznak, hogy földrengésbiztos és karbantartásmentes, ami rendkívül fontos funkció, tekintettel a helyszínre.

Senosiain bioépítészeti koncepciója minden bizonnyal az a fajta progresszív gondolkodás, amire szükségünk van, hogy a világ a fenntarhatóság felé haladjon előre. Mindemellett annyira szemet gyönyörködtető, hogy ki ne szeretne egy ilyen házban lakni?


A ház forgatható külső panorámaképeNincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

loading...

Printfriendly

  • ©2015 Otthon Ötlet
  • +