2015. május 11., hétfő

Egy városi hátsó udvar ötletes és látványos átalakulása

Sok városi családi háznál hiányzik egy pihenésre alkalmas kert vagy udvar. Az ember olykor fogja magát és elsétál egy parkba, de ez nem pótolja azt a szabadtéri kikapcsolódást, amit teljesen saját magunkénak mondhatunk. Hiányzik, hogy egy jót főzzünk vagy sütögessünk a családdal vagy a barátokkal, vagy csak üljünk és nézzük a naplementét, esetleg egy könyvet olvassunk egy pohár bor mellett.

Egy városi udvar átalakulását követhetjük végig az alábbi képeken, ami egy kis elszántsággal, kézügyességgel és nem olyan drágán viszonylag könnyen magvalósítható saját kezűleg is.A tulajdonosnak igen kis hely állt rendekezésére a háza mellett. Használhatta volna parkolóként is, de úgy döntött, hogy inkább egy pihenésre alkalmas vidám szabadtéri hellyé varázsolja.

Vett néhány 10x10 cm-es fenyő gerendát, és oszlopként a földbe betonozta.

Úgy gondolta, hogy a kerítést lamellás árnyékoló stílusban készíti el, így a kilátás anélkül biztosított, hogy a szomszédok belátnának.

Ebben a stílusban a kerítésen könnyebben áthalad a szellő is.


A vízszintes lécek cédrusfából készültek.

Majd az eredeti 10x10 cm-es oszlopokat szintén cédrus deszkával borította.

A fa felületeket favédőszerrel kezelte le, hogy vízállóak legyenek.

Itt be is fejezhette volna, hiszen a kerítés elég privát szférát biztosított így is, ami jelentős különbség a kiindulási állapothoz képest, de a tulajdonos ennél is tovább ment.


Árkokat ásott betonból készült terasz blokkok számára, és nagy gondot fordított arra, hogy mindegyik egy szintben legyen. A blokkok szintezéséhez kavicsot és homokot használt, amit tömörített.


A terasz kerete 2,5x12 cm-es fenyő deszkából készült. Mielőtt felkerült volna a szintén 2,5x12 cm-es felső deszkázat, favédőszerrel kezelte a később nem látható felületeket a vízállóság érdekében. Ezután a keretre fektette és rögzítette a burkoló deszkákat.


Miután minden a helyére került, a külső, látható felületek favédőszeres védelme maradt csak hátra.


Amint a tulajdonos elkészült a munkával, azonnal akadt, aki birtokba vette a hangulatos és kényelmes kerti zugot.Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

loading...

Printfriendly

  • ©2015 Otthon Ötlet
  • +