2015. május 26., kedd

Ezt a széllel és napenergiával működő apró otthont bárhová magunkkal vihetjük


Ha az élet egy jövőbeli nagyvárosban nem neked való, akkor a menekülés órája gyorsan közeleg. Különösen akkor, ha nem gond számodra az egyedüllét egy 2,55×4,45×2,25 méteres modern kabinban.

Az Ecocapsule-t szlovák alkotói "az első valóban független mikro otthon"-nak nevezik, amely egy új, apró intelligens lakóhely, melyet teljes egészében a nap és a szél lát el energiával. Szolgálhat tengerparti nyaralóként, stílusos hegymászó menedékként, vagy modern kori jurtaként. Bárhová vihetjük, rácsatlakoztatható egy elektromos autó, amelyet az Ecocapsule 9,7 Kilowattórás akkumulátora könnyedén feltölt.Nagyítás a képekre kattintva.

Ahogy a legtöbb intelligens otthon, ez is bővelkedik okos megoldásokban. A kapszula felső felületére vízszűrő membránok vannak telepítve, amely eltávolítja a baktériumokat az esővízből, mielőtt összegyűjti a padló alatti tartályban. A falakat nagy teljesítményű hőszigeteléssel bélelték, ami segít csökkenteni az energiaigényt, és fenntartani a kellemes belső hőmérsékletet. Beépítettek egy megfelelő vécét és egy zuhanyzót is a tökéletes kényelem érdekében.

A kialakítás maga nagyon egyszerű, modern és elegáns. Az Ecocapsule nyilvános bemutatója jövő héten lesz a Pioneers fesztiválon Bécsben, és az idén már rendelni is lehet belőle. A gyártó-tervező cég még nem hozta nyilvánosságra az árát, de ha valaki nem Szlovákiában él, annak fel kell készülnie egy pár napos szállításra az aktuális fuvarozási árakat figyelembe véve. Ez mégsem nagy ár, ha valaki azt tervezi, hogy elhagyja a várost, vagy maga mögött hagyja a közüzemi számlákat mindörökre.Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

loading...

Printfriendly

  • ©2015 Otthon Ötlet
  • +