2015. május 14., csütörtök

Így készítsünk egyszerű de mutatós polcot egy fa raklapból

Ez az egyszerű projekt egy ragyogó lehetőség a fa raklap újrahasznosítására, ami nagyon olcsó, és néhány órán belül elkészülhet. A raklapból egy polcot készíthetünk, majd gyógynövényekkel töltött üvegeket tarthatunk rajta (de bármi mást is), ami nagyon mutatós. Ha valaki úgy dönt, hogy elkészíti, válasszon egy kisebb méretű raklapot, hogy jobban passzoljon a falhoz. Ebben az esetben a szögletes raklap megfelelőbb, mint egy hosszabb, téglalap formájú.

Szükséges anyagok, eszközök:

- Fa raklap (a kisebb jobb)
- Fapác (tetszőleges színű)
- Olcsó eldobható ecset (a fapác felhordásához a raklapra)
- Fali függesztő szerelvény legalább 20 kilogrammhoz
- Plusz raklap (opcionális, ha plusz deszkákat akarunk hozzáadni a raklap hátuljához a fal eltakarásához)
- Szegek (a szétszerelt raklap összeállításához)Első lépésként találnunk kell egy megfelelő méretű raklapot, ami illik a falra. Szedjük szét a raklapot egy feszítővassal vagy egy kalapáccsal, dobjuk ki a régi szegeket, és csiszoljuk le a fát.

Miután a raklapot lecsiszoltuk és elég sima, állítsuk össze újra az új szegeket felhasználva. Amint összeállt, fessük le (lehetőleg kültéren) a választott színű fapáccal. Alkalmazzuk több rétegben, hogy megfelelően fedjen, és védje a fát.

Amint elkészült a pácolás, hagyjuk néhány óra alatt teljesen megszáradni, mielőtt hozzányúlunk. Miközben a raklap szárad, erősítsük fel a választott fali függyesztő szerelvényeket a falra. Amikor a raklap már száraz, ha szükséges, szereljük fel arra is a függesztő szerelvényeket.

Az alábbi videó egy ötlet a függesztés megoldására.Az összes szerelvény beállítása és felszerelése után akasszuk fel a raklapot a falra. Győzödjünk meg róla, hogy megfelelően vízszintes, és ha szükséges, állítsunk rajta. Ha biztonságosan függ a falon, nyugodtan felrakhatjuk rá az üvegeket, képeket, vagy bármit, amit szeretnénk.

Ennek a raklapnak a hátuljára plusz deszkák lettek felszerelve, hogy eltakarják a fali szerelvényt.

Ezzel a raklapból egy polcot varázsoltunk, és még jól is néz ki!

Megjegyzés: a fém szerelvényeket a fal színére festhetjük.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

loading...

Printfriendly

  • ©2015 Otthon Ötlet
  • +