2015. május 30., szombat

Mosoly a falon - Csináld magad világító falidísz

Valószínűleg már mindenki látott világító fali díszeket életében, annál többen ismerik a manapság oly divatos smiley-kat, vagyis mosolygós arcokat és figurákat, melyekkel szinte nap mint nap együtt élünk az interneten és az okostelefonjainkon. Csak idő kérdése volt, hogy ez a kettő összetalálkozzon, az eredmény bájos és szórakoztató.
Kellékek:

- Kör alakú falap
- Fúrógép különböző átmérőjű fúrókkal
- Elemmel működő gömb fénysor (használjunk LED-es fényeket, mivel azok nem melegednek)
- Akrilfesték
- Sablon (jobb klikkel lehet letölteni, majd nagyítani vagy kicsinyíteni a kép nyomtatásakor attól függyően, hogy mekkora a falap mérete) - Sablon letöltése
- Ragasztószalag
- Képakasztó a felfüggesztéshez
- Fa tipli

1. Fessük le a falapunkat néhány réteg sárga akrilfestékkel, és hagyjuk, hogy a festék megszáradjon.2. Használjuk a kinyomtatott sablont, és vágjuk ki a szívet és a szájat. Tegyük rá a lapra, és rajzoljuk körbe egy ceruzával. Fessük a száját feketére, a szemeket pedig rózsaszínre, és ismét hagyjuk megszáradni.3. Ragasszuk a szem sablont a festett szemre, és fúrjunk egy lyukat minden fehér kör közepébe egy 16 mm átmérőjű fúrófejjel (vagy akkora lyukakat készítsünk, amekkora a LED-es lámpákhoz szükséges). Először egy kisebb fúrófejjel kezdjük kifúrni a lyukakat, majd egy közepes méretűvel, végül a 16-os fúróval. Sokkal tisztább lesz a lyuk, ha így készítjük el. (Sablon letöltése)

4. Óvatosan tekerjük le a LED fények sapkáit. Ezután nyomjuk át az izzókat az arc hátoldala felől a kifúrt lyukakon, majd előlről helyezzük vissza a sapkákat. Ügyeljünk rra, hogy az izzók szorosan illeszkedejenek a lyukakba.


5. Használjunk ragasztószalagot a kilógó vezetékek és az elemek rögzítésére a lap hátoldalán, de ügyeljünk arra, hogy az elemek kapcsolója közel legyen a lap széléhez, hogy könnyen be és ki tudjuk kapcsolni. Tegyünk fel képakasztót a lap hátuljára, így már fel is függeszthető a falra. Ne feledjük, mivel ez elemes, nem szükséges egy konnektor közelébe akasztani.

6. Fúrjunk négy egyneletesen elosztott lyukat (nem átmenő) a lap hátuljára felülre, alulra és két oldalra 10 mm átmérőjű fúróval, de vigyázzunk arra, nehogy átfúrjuk a falapot. Ezután ragasszunk a furatokba 10 mm átmérőjű és 40 mm hosszú fa tipliket. Ezáltal a falra felakasztott arc egyenletesen el fog állni a faltól, helyet biztosítva hátul a vezetékeknek és az elemeknek. Ez ugyan nem kötelező, de mégis sokkal jobban néz ki, mivel nem fog ferdén elállni a faltól a vezetékek, stb. miatt.

Ha villogó fényeket vásároltunk, az még vidámabbá teszi az arcot. Természetesen az arcot díszíthetjük bárhogyan, a fantáziánkra van bízva.

BIZTONSÁGI TIPPEK: Mindenképpen tájékozódjunk, hogy a vásárolt fénysor megfelel-e az előírásoknak, vagyis biztonságosak. Persze nem kevésbé biztonságos, mint egy megvilágított karácsonyfa, de legyünk mindig benne biztosak, és kövessük az alábbi útmutatást.

Mielőtt megvásároljuk az izzósort, nézzük meg a használati útmutatóját (a legtöbb kereskedelmi forgalomban kapható karácsonyi fénynek is van ilyen). Néhány fény speciálisan csak beltéri vagy kültéri használatra van kialakítva. Ügyeljünk arra, hogy beltéri izzókat használjunk.

Cseréljünk ki minden kopott vagy törött vezetéket, és izzót.

Csakúgy, mint az otthoni dekorációk vagy a karácsonyfák esetében, mindig kapcsoljuk le, mielőtt elmegyünk otthonról, vagy amikor lefekszünk.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

loading...

Printfriendly

  • ©2015 Otthon Ötlet
  • +