2015. május 28., csütörtök

Négy nap alatt felépíthető ez a fenntartható otthon egy csavarhúzóval


A francia Multipod Studio építészeti cég nemrég mutatott be egy fenntartható ház prototípust, ami könnyű, újrahasznosítható, olcsó árakat és rendkívül hatékony működést ígér. A Pop-Up nevű ház egy másik figyelemre méltó szemponttal is rendelkezik, mindössze négy napra van szükség az összeállításához, és egy szabványos elektromos csavarhúzóra.

A Pop-Up ház alapterülete 150 négyzetméter, és a belső tér rendelkezik egy nagy kombinált nyitott térrel, amely magában foglalja a konyhát, az étkezőt és a nappalit. Található benne két fürdőszoba, egy fő hálószoba, két további hálószoba, egy iroda valamint egy terasz.Nagyítás a képekre kattintva.

A szerkezet felépítése egyszerű, mely áll egy fenyőfa keretből laminált furnér fa padlóval, és expandált polisztirol szigetelő blokkokból, és mindent facsavarok tartanak össze. Sőt, a Multipod azt mondja, hogy semmilyen előzetes építési tapasztalatra nincs szükség az összeszereléshez, mivel a folyamat olyan, mintha Legoból építenénk.

Hála a Pop-Up ház kiváló hőszigetelésének és légmentes hőburkolatának az otthonnak nincs szüksége fűtésre, legalábbis a dél-franciaországi általában enyhe éghajlaton. Mivel azonban megfelel a nagyon szigorú passzívház energetikai szabványának, a Pop-Up ház biztosan nagyon hatékonyan fűthető a hidegebb éghajlatokon is.

A Pop-Up ház jelenleg még a prototípus fázisban van, így az otthon finomabb részletei egyelőre hiányoznak, Egy előzetes ár áll rendelkezésre, a ház körülbelül 9 millió forintba kerül, amibe beletartozik az összeállítás, de nem tartalmazza az utolsó simításokat, például a vízszigetelést, a villany- és vízvezetékeket.

Az alábbi két videó a ház építését mutatja be, az első a 150 négyzetméteres otthon, a második egy 70 négyzetméteres iroda összeállítását.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

loading...

Printfriendly

  • ©2015 Otthon Ötlet
  • +