2015. május 17., vasárnap

Ötletesen optimalizált lakóterek - Világos és hívogató családi ház Torontóban

A Dubbeldam Architecture + Design készítette ennek a 135 négyzetméteres családi háznak a terveit, mely Torontóban, Kanadában található. A projekt egy meglévő otthon korszerűsítése, és a legtöbbet nyújtja a kis házakkal sűrűn beépített környéken: a lakóinak világos, és kényelmes életteret.

"A tervezés legnagyobb kihívása az volt, hogy megőrizzük a bensőséges hátsó kertet, és kibővítsük a ház belső terét anélkül, hogy megnövelnénk a ház alapterületét. A sötét, szűk belső teret úgy alakítottuk, hogy világos és tágas egybefüggő terek jöjjenek létre. Az egyedi beépített elemek, mint a filc borítású kandalló anélkül körvonalazza a különböző helyiségeket, hogy elzárná a nappalit az étkezőtől és a konyhától," - magyarázzák az építészek.Nagyítás a képekre kattintva.
A hátsó udvar fehérített fa borítást kapott, mely tökéletes helyet biztosít a kinti pihenésre és időtöltésre. Az okos részletek eredetiséget és dinamikát kölcsönöznek kívül és belül.

"Az anyagok és a beépített elemek a linearitást hangsúlyozzák, és azt az érzést keltik, hogy a terek kibővülnek és megnyúlnak, és a tekintetet átvezetik a házon a kert irányába. A nagy, padlótól mennyezetig érő üvegtáblák feloldják a kül- és beltér közötti határokat, kiterjesztve a földszinti lakóteret a hátsó udvarba."

A belső kialakítás egyensúlyt, frissességet és átláthatóságot sugároz egy olyan színpalettával, amely hű marad a minimalizmushoz, mégis hozzáad egy kis pluszt a kontrasztos árnyalatok segítségével.Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

loading...

Printfriendly

  • ©2015 Otthon Ötlet
  • +