2015. június 14., vasárnap

10 ok arra, hogy miért szeressük a kültéri zuhanyzókat


Tartsuk kívül a nyári piszkot és homokot egy külső zuhanyzó segítségével, mely mindennapi rutinból üdítő élménnyé válhat.

Azt gondolhatnánk, hogy egy kültéri zuhanyzó általában tengerparti házaknál fordul elő, ami természetesen igaz (lásd alább a 8. képen), de nem csupán a homok és a só az egyetlen dolog, ami miatt a kinti zuhanyzók ideálisak. Íme 10 ok, hogy miért jó ötlet egy kültéri zuhanyzó még akkor is, ha nem élünk vízpart közelében.1. Egy külső zuhanyzó ideális hely a medence és a ház között. Ha medencével (vagy jakuzzival) rendelkezünk, egy kültéri zuhanyzó segyítségével egy kicsit könnyebb a ki- és beszállás. Nincs több csepegő víz a házban miután kiáztattuk magunkat, egy saját zuhanyzóban pedig kényelmesen megszárítkozhatunk és átöltözhetünk.

2. Egy kerti zuhany praktikus a gyerekek tisztán tartására, ráadásul megúszhatjuk, hogy takarítanunk kelljen utánuk a házban. Ha van a házban gyermek, akkor valószínűleg elég gyakorlottak vagyunk a piszkos/sáros/nedves gyerekkel való huzavona művészetében, miközben az összes nedves és sáros ruhájukkal együtt próbálunk velük eljutni a házon keresztül a fürdőszobába. Egy szabadtéri zuhanyzóval elkerülhetjük ennek a tortúrának egy részét, vagyis a rendetlenséget és a felesleges koszt a házban. Plusz a nyűgös gyerkőcök, akik nem igazán szeretik, ha a hideg kinti csapnál kell lemosakodniuk, egy meleg kerti zuhanynak sokkal inkább örülnek.

3. Egy külső zuhany életmentő lehet nyáron a háznál a vendégek számára. Amikor vendégeket fogadunk, a benti fürdőszoba nagyon hamar szűknek bizonyulhat. Enyhíthetjük a beltéri fürdőszobára nehezedő nyomást egy kültéri zuhanyzóval, ha felajánljuk a vendégeknek ezt a lehetőséget. Csak legyünk biztosak abban, hogy a zuhanyzó falai kellő védelmet nyújtanak a belátás ellen, és hogy legyen egy zárható ajtaja.


4. Egy kerti zuhany kényelmes kutyafürdető hely is lehet. Unod már a sáros mancs nyomokat a házban? Tereld be szőrös barátodat a kézi szórófejjel ellátott zuhanyzóba, és nap végeztével gyerekjátékká válik a kutya mosdatása.


5. A kültéri zuhanyzóban a kertészkedés utáni piszok is leöblíthető. Lelkes kertészek tudják, hogy az ültetés és gondozás koszos dolog. Könnyen tisztítható a lábunk egy alacsonyan lévő szórófejjel, de akár teljesen le is fürödhetünk munka után.

6. Egy kültéri zuhanyzó üdítő módja lehet, hogy lehűtsük magunkat egy forró napon. Azokon a területeken, ahol forrók a nyarak, vannak napok, amikor a hűsölés az egyetlen dolog, ami az eszünkbe jut. Helyezzük a kerti zuhanyt egy árnyékos, privát helyre, és kényeztessük magunkat hideg vízzel, amikor a hőség elviselhetetlen.

7. Egy kerti zuhany üdülőszerű élményt nyújthat otthon. Csempésszük haza egy trópusi vakáció hangulatát, kiegészítve egy túlméretes esőztető zuhanyfejjel. Dobjuk fel az üdülőhelyi hangulatot egy pár szép fürdő termékkel, valamint egy halom bolyhos, fehér törölközővel a közelben.

8. Egy kültéri zuhany alapvető dolog, ha strand közelében élünk. Ha vízpart mellett lakunk, egy kinti zuhany a legkézenfekvőbb módja annak, hogy kinn tartsuk a homokot, ahová tartozik. Egy lábzuhanyt is érdemes telepíteni, ha nem akarunk bajlódni a teljes zuhanyzással, így legalább leöblíthetjük a lábunkat, mielőtt belépünk a házba.

9. A kerti zuhany jó hely arra, hogy futás után lemosakodjunk. Gyors enyhülést jelent a meleg, fáradt izmok számára a futást követő zuhanyzás. Egyszerűbb, mint bemenni, és még a levegő is gyorsabban hűti a testünket. De ne feledkezzünk meg kitenni egy törölközőt, és egy váltás ruhát előre.

10. Egy kültéri zuhany a mindennapos rutint extra kölünlegessé teszi. Ha kialakítása elég privát, nincs ok arra, hogy miért nem használhatnánk napi tisztálkodásra, legalábbis a melegebb hónapokban. És ha olyan szép, mint az alábbi képen a cserepes növények dzsungelével, akkor sokkal inkább érezhetjük kalandnak, mint rutinnak.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

loading...

Printfriendly

  • ©2015 Otthon Ötlet
  • +