2015. június 19., péntek

Fél évszázados ház átalakulása vidám, nyitott és modern otthonná


Ezt a 250 négyzetméteres, alkalmi megjelenésű homlokzat mögött rejtőző hihetetlenül modern otthont Belgiumban tulajdonosai teljesen újraszervezték és átalakították annak érdekében, hogy támogassa a mai világban elvárt szükségleteket. A többször átépített otthont eredetileg Arthur Degeyter építész tervezte, mely végül visszanyerte modernnek szánt eredeti funkcióját. A több átépítésen átesett házat a UR architects építészei alakították át újra a Bruges-ben, Belgiumban élő család számára egy fantasztikusan modern otthonná.

Ennek az 1960-as években épült háznak a felújítását és bővítését úgy képzelték, hogy az semiképpen se váljon tolakodóvá. A meglévő garázs helyébe lépő modern kibővítéssel az építészeknek sikerült elkerülniük a telken található fák felesleges kivágását, és ennek eredményeképp bőséges természetes fény jut a belső terekbe.



Nagyítás a képekre kattintva.

A képeken jól látszik, hogy a ház újragondolt terei gyakorlatilag úsznak a külső fényben. A meglévő struktúrát úgy szervezték át, hogy barátságosabbá váljon, és intuitív módon legyen használható. A konyháig nyúló hosszú új folyosó összeköti a privát tereket, míg a nappali egy teljesen új térfogatban kapott helyet a régi garázs fölött, amely lehetővé teszi a család számára, hogy folyamatos kapcsolatban legyen a kinti természettel.

A tároló és garázs tere részben lejjebb került, eközben a nappalit és a munkaterületet egy fél szinttel feljebb helyezték ahhoz képest, mint ahol eredetileg helyet foglalt. Ez ösztönözte a kis lejtő létrehozását, ami egyenesen a kertbe vezet. Ettől úgy tűnik, hogy a terep hullámvölgyei és hullámhegyei a táj részét képezik, ami egy dinamikus környezetet biztosít a gyerekek neveléséhez is.

A külső és belső tér egybeolvasztása, a játékos, könnyen használható nappali, munka és játékra szánt terek kialakítása kezdettől fogva cél volt, de az eredmény felülmúlta a várakozásokat. Kilátással az északkeleti előkertre, a munkaterület csodálatosan illeszkedik a családi nappaliba.





























Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

loading...

Printfriendly

  • ©2015 Otthon Ötlet
  • +