2015. június 26., péntek

Modern farmház betonból, fából és üvegből


Beton, fa és üveg: három nagyon különböző anyag, melyek jó barátságban vannak egymással. Ahogy az A.D.D. Concept + Design építésze David Devan által tervezett kaliforniai ház mutatja, nem csak, hogy jól együttműködnek, hanem egyfajta mélységet, és textúrát adnak a dizájnhoz. A vonzó fekete külső borítás és az egész projekt úgy ahogy van modern és friss.

Külsőleg az otthon több különböző "fészerszerű" egységből épül fel, mely az utcáról nézve azt a benyomást kelti, hogy ezek gazdasági épületek. Az utcafronton a garázs és a kétszintes épületrész fekete fa öltözetet kapott, melyek mögött egy beton homlokzatú rész került megépítésre.Nagyítás a képekre kattintva.

Belül a tér ugyanolyan modern a fa zsaluzat segítségével kiöntött betonfalakkal mint a külső, ami egy kontextusba helyezi és érdekessé teszi a fa nyílászárókkal és a lágy betonpadlóval. A benti bútorzat és a műtárgyak a külső kerti nyugágyakkal, a magas díszfűvel és az egyszerű kavics borítással összhangban határozzák meg a különböző tereket.

Az épület egy erős és magabiztos jelenlétet sugároz kivülről, a kész dizájn megközelítésében és kivitelezésében mégis kifinomult. A külső szemlélő számára elsőre vidékiesnek tűnő formák és anyagok mögött azonban egy ízig-vérig modern házat sikerült megvalósítani.

A főépület alapterülete 269 négyzetméter, melyben 3 hálószoba és 3 fürdőszoba is található. A vendégház 65 négyzetméter területű.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

loading...

Printfriendly

  • ©2015 Otthon Ötlet
  • +