2015. június 23., kedd

Négy ház egyetlen épületben - Családi nyaraló Portugáliában

Ez a PROD Architecture & Design építész iroda által tervezett nyaraló egy négytagú családé, mely Portugália északi részén található. Alakját az azonos számú négy egyedi rész határozza meg. Méretük hasonló, de különbőző a tájolásuk. A ház három része merőlegesen szervezett egy mag köré, miközben a negyedik egy meglévő szomszédos épületnek megfelelő irányba lett elforgatva. A két szerkezet közelsége egyfajta kapcsolathoz vezetett. A már meglévő épület szerény méretei határozták meg a ház léptékét, miközben a népi identitás volt, ami befolyásolta az elrendezést. Mindegyik épületrész ferde tetővel rendelkezik, emellett az egyediség kihangsúlyozása lehetővé tette a kompozíció formálhatóságát.

A házrészek elkülönülnek, de egymástól megfelelő távolságra helyezkednek el. Ezzel létrehoztak egy közbeeső teret, melyet lapos, átlátszó tető, és teljes méretű ablakok fednek. Ez egy különleges, összetett jellegű hely. A kevés anyag használata azt az érzetet kelti, mintha a ház belső, és egyben a külső részéhez is tartozna. Ez a megoldás találkozik a tulajdonosok igényeivel, akik egy olyan házat szerettek volna, amely szoros kapcsolatban áll a környezetével.Nagyítás a képekre kattintva.

Amikor egyik helyiségből sétál át az ember egy másikba, ezt teljesen akadálytalanul és kényelmesen teheti meg. A ház három szinten szervezett. Az alagsorban található egy garázs, bortároló és mosókonyha. A földszinten a hálószobák a keleti oldalon találhatók, míg a konyha, az étkező és a nappali nyugatra kerültek, közel a teraszhoz, ahonnan kivételes kilátás nyílik a völgyre. A nappali fölött egy félemelet került kialakításra egy kis irodával.

A ház egysége nagyban függött az anyagválasztástól. Az alapokhoz használt helyi gránit, a falakon található patinás fenyő deszkák és a cink tető kombinációja egy gazdag, ezüstszerű homogenitást eredményezett, egyesítve a különböző tónusokat és textúrákat.
Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

loading...

Printfriendly

  • ©2015 Otthon Ötlet
  • +