2015. július 28., kedd

Modern sarokpolc terv - Csináld magad


Sok lakásban fontos szempont a jó helykihasználás, de ezzel együtt szeretnénk, ha egyedi, és funkcionális lenne otthonunk nagy része. Az ember figyelme sokszor elsiklik a sarkok felett, és a legtöbbször inkább a szekrénysor, vagy más bútor foglalja el ezeket a többnyire haszontalannak tartott részeket. Bizonyítandó, hogy ez mennyire nem így van, egy könnyen megvalósítható ötletet szeretnénk bemutatni az alábbi sarokpolc tervvel.

A sarokpolc ebben az esetben laminált bútrolapból készül, természetesen tetszőleges színben és mintázattal, amely az adott helyiséghez illik, ahová szeretnénk felszerelni. A bútorlapot rendeljük meg lapszabászatban vagy barkácsáruházban, ahol ezzel is foglalkoznak. A levágott lapokat élfóliáztassuk.Becsült költség

3500 - 4200 Ft

Szerszámok

- Mérőszalag
- Derékszög
- Fúrógép
- Csavarozógép vagy csavarhúzó
- Kalapács

Anyagok

- Laminált bútorlap - 18 x 300 x 300 mm - 11 darab (Összesen: 1 m²)
- Facsavar - 4,0 x 60 mm (20 db)
- Facsavar - 5,0 x 70 mm (6 db)
- Tipli - 8,0 x 50 (6 db)


Darabjegyzék - Méretek

1. Laminált bútorlap - 18 x 300 x 300 mm - 11 darab

Instrukciók

Megjegyzés: Csavarozás előtt a csavarok helyét ajánlott előfúrni egy 2-2,5 mm átmérőjű fúróval, hogy elkerüljük a bútorlap repedését, illetve egy 8-10 mm átmérőjű fúróval enyhén mélyítsük ki a csavarfejek számára a furatot 1-2 mm mélyen.

A sarokpolc 3D nézete.

A bal egérgombot lenyomva tartva forgatható, középső görgővel nagyítható.

1. lépés

Vegyünk két darab méretre vágott és már élfóliázott bútorlapot, és az ábra szerint 2 darab 4,0 x 60 mm-es facsavarral rögzítsük őket egymáshoz úgy, hogy előtte a lapok szélétől 40 mm-re előfúrjuk a csavarok számára a furatot. Közben használjunk derékszöget, vagy derékszögű vonalzót, hogy a lapok merőlegesek legyenek egymásra. Az ábrát követve hasonló módon csavarozzuk össze valamennyi lapot. Az összeállítást szilárd, teljesen sík felületen végezzük.


2. lépés

Az összeállított és összecsavarozott polc készen áll arra, hogy a sarokban rögzítsük a falon. Ehhez az ábra szerinti helyeken a függőleges lapok közepére fúrjunk elő 3 mm-es fúróval átmenő furatokat, majd a polcot állítsuk a sarokba, a kívánt pozícióba. A polcot felszerelhetjük úgy is, hogy teljesen leér a padlóra, vagy megemelve, tetszés szerinti, optimális magasságba. Vegyük figyelembe, hogy a polc teljes magassága 1890 mm. A kiválasztott pozícióban rögzítsük a polcot addig, amíg a 6 darab rögzítő csavar furatát átjelöljük a falra (pl. tollbetéttel) jól láthatóan.

3. lépés

Az átjelölt furatok helyén ezután 8 mm-es fúróval (beton, tégla esetén betonfúróval) készítsünk 50-55 mm mély furatokat a falba. Az elkészült furatokba helyezzük és üssük be kalapáccsal óvatosan a 8,0 x 50 -es tipliket úgy, hogy a végük egy síkban legyen a fal síkjával.

4. lépés

A polcot ezután rögzítsük a falon a 6 darab 5,0 x 70 mm-es csavarral.
Mentés PDF formátumba az alábbi Print PDF ikonra kattintva.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

loading...

Printfriendly

  • ©2015 Otthon Ötlet
  • +