2015. július 17., péntek

Modern vidéki otthon öreg keretben


Egy öreg parasztház falain belül egy lenyűgöző épület emelkedik, amely nagyszerű példa a modern és a régi találkozásakor adódó felújítási lehetőségekre. Egy olyan szerkezettel dolgozva, amely teljesen romos volt, a Fernando Coelho Architects példaértékű módon újította fel és javította ki az omladozó struktúrát tégláról téglára. Ez a figyelmes gondosság látható minden részletében ennek az egyedülálló otthonnak.

Miközben hozzáadtak további 200 négyzetmétert az öreg ház meglévő szerkezetéhez, az építészek valamennyi szoba területét megnövelték, és az alaprajzot oly módon képzelték el, ahogy az egykor kinézhetett. Ezzel együtt egy csodásan megkonstruált kapcsolatot hoztak létre az új, és a régi között.Nagyítás a képekre kattintva.

A romokból született és a föld görbületét követő parasztház rekonstrukció másokat is arra csábíthat, hogy hasonló elvek szerint álmodják meg saját otthonukat. Látva, hogy mivé válhat egy romos ház, és ügyesen használva a környezetét mint egy előnyt, az építészek egy jól megvilágított struktúrát terveztek, melynek kialakítása a külső környezetet követi belül is. Amennyire csak lehetséges volt, az otthon a környezetbe való legkevesebb beavatkozással épült, amely két szinten helyezkedik el.

Mindkét szint közvetlen hozzáférést biztosít a külső térhez, köszönhetően a földterület kontúrjainak. Az épületet az út szintjén úgy képzelték, hogy egy garázsnak, egy mosókonyhának és tárolónak adjon helyet. Egy belső lépcső köti össze az alsó szintet az emelettel, ahol a konyha, a kamra és az étkező található az egyik oldalon, míg egy iroda helyiség és a privát terek (két hálószoba, fürdőszoba, és egy szoba öltözővel) a másik oldalon. A kettő között a nagy központi folyosó a nappaliban végződik. Ez segít kinyitni a gyakran használt tereket a fény számára, és létrehoz egy folytonos, nyitott teret, amelyet a család mellett a barátok is élvezhetnek. Egy drámai módon megvilágított kültéri lépcső köti össze a teraszokat, melyek a lejtős terepen kerültek kialakításra.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

loading...

Printfriendly

  • ©2015 Otthon Ötlet
  • +