2015. augusztus 5., szerda

Tóra néző eldugott nyaraló a szikla peremén


Az erdőkkel körülvett és békés Val-des-Monts településen, Kanadában található ez a félreeső pihenőhely, amely egy szikla peremére épült, ahonnan tökéletes rálátás nyílik a környék számos tavának egyikére. Christopher Simmonds építész szerint a nyaraló "finoman belesimul a kanadai tájba, és amíg a hálószobák helyiségei szilárdan állnak a sziklás talajon, addig a nappali egy konzolos megoldással emelkedik el a kő alapoktól. A szerény bejárat egy fa burkolatú járdán közelíthető meg, amely egy sor tágas térbe nyílik közvetlenül, melyek mindegyike lenyűgöző perspektívát nyújt az környező erdőre és a tóra."



Nagyítás a képekre kattintva.

Az épület teljes kialakítását a minimalizmus határozza meg. "A fehér tölgy deszka borítás fokozza a ház hosszúkás alakját, az ezüst juhar táblák pedig egyfajta hiúságot kölcsönöznek a fürdőszobának. A külső járófelületek keleti fehér cédrus burkolata kontrasztban áll a lépcsőház acél borításával, és mindkettőt befejezetlenül hagyták, hogy a környezettel együtt öregedjenek. A nagy méretű ablakok tökéletes kilátást nyújtanak az erdő lombozatától egészen a talaj növényzetéig."












Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

loading...

Printfriendly

  • ©2015 Otthon Ötlet
  • +