2015. október 29., csütörtök

Holland építészek új házat terveztek egy dombos tájra

A Paul de Ruiter Architects együtt az i29 belsőépítész stúdióval tervezte meg a Villa V-t, egy családi otthont Bloemendaalban, Hollandiában.

Az építészek a következőket írták:

"A Brederode park Bloemendaal holland városban része az észak-hollandiai védett dűne tájképnek, és egy egyedi élőhely. A gyönyörű táj középpontjában a Paul de Ruiter Architects egy olyan fenntartható otthont tervezett, mely minden luxust és kényelmet kielégít. A kezdetektől egyértelmű volt, hogy a tájat az épület körül meg kell őrizni, amennyire csak lehetséges. Egy pincét hoztunk létre a ház alatt, és a földszint félig a domboldalban helyezkedik el. Az első szint a részben üvegezett földszint, és a hullámzó dűne tájkép fölé magasodik.

Az első szint északi és déli homlokzata nagyrészt üvegből készült, míg a keleti és nyugati homlokzat zártabb jellegű. A zárt homlokzat az első szinten színes, fenntartható faanyagból készült. Az üvegfelületek a földszinten és az első szinten kivételesen nagy eltolható elemekkel rendelkeznek, a mozgó részek világos tölgy keretet kaptak. Az üveg stílus és az alsó és felső vonalak részleteit minimalizáltuk.



Nagyítás a képekre kattintva.

A nagy üvegfelületek kapcsolatot biztosítanak a kültér és a beltér között, a természettel való kontaktus kézzelfogható az egész házban. Ugyanakkor a világító udvar a ház szívében maximális fényt biztosít valamennyi helyiség számára. Különös figyelmet szenteltünk az energiának a házban. A hatékony és tömör szerkezetet kiváló hőszigeteléssel terveztük. A rendelkezésre álló energiát hatékonyan használtuk fel, van geotermikus energia tároló, egy hőszivattyú és napkollektorok a tetőn, melyet sedum-moha borít.

Csakis természetes anyagokat használtunk az épületben. Például a homlokzat, mely az első szinten fejeződik be, WaxedWood fenntartható faanyagból készült. A mozgó elemek francia tölgyből készültek.

A belső teret az i29 tervezte meg. Valamennyi beltéri elem, köztük a falak, a szekrények a gyerekszobában és a kandalló furnérozott rétegelt lapokból készültek. A bejárathoz és a garázshoz használt fának különleges az eredete: egy öreg hajóról származik, melyet egy bontási cég talált Hollandia déli részén, és amelyet teljes egészében megvásároltunk, és felhasználtunk az épületben."














Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

loading...

Printfriendly

  • ©2015 Otthon Ötlet
  • +