2015. október 13., kedd

Kis lakásterv, mely megoldotta a funkció és a stílus kérdését

Mit tehet valaki olyankor, amikor egy 27 négyzetméteres lakásban él? Az ember határozottan azt várja, hogy minden tekintetben működőképes legyen, és maximálisan kihasználható anélkül, hogy zsúfolttá válna. Különösen akkor, ha egy olyan kreatív elmétől kér segítséget, mint Brad Swartz építész. Egy kis lakás tervét kellett egy fiatal pár számára úgy elkészítenie, hogy az megfeleljen a bőséges tárolóhely, és a zökkenőmentes térhasználat minden követelményének. Mivel a lakás csupán egyetlen szobával rendelkezik, rengeteg kreativitást igényelt egy egy hálószobás, funkcionálisan összetett lakótér létrehozása. A nappali, az étkező és a konyha helyisége össze lett vonva, de továbbra is külön egységet alkotnak.

A szűkös költségvetés és a kevés hely miatt nem jöhetett volna létre egy jól működő otthon a tervező és a tulajdonosok közötti jó kommunikáció, és a szenvedéllyel határos megszállottság nélkül a minél egyszerűbb kialakítás érdekében.Nagyítás a képekre kattintva.

A lakás egy bérházban található Darlinghurstben, Ausztrália Új-Dél-Wales államában, mely a városról kapta a nevét. A Darlinghurst lakás "kényelmes otthont nyújt egy pár számára," írja az építész. Egy ilyen kis élettér megtervezése megfelelően dinamikus térlátást igényel.

Leküzdve a szűk városi életmód irányzatait és a minőségi tervezés segítségével az építész egy olyan helyet képzelt el, ahol a közös és a magánszféra összefonódik. Elsőre talán úgy tűnik, mintha a lakásnak csupán alapfunkciói lennének. Meglepő módon azonban mindazok a funkciók megtalálhatók benne - tárolóhelyek, fürdőszoba mosógéppel, étkező, és a különböző rendeltetésű dolgok elrejtése vagy megjelenítése -, melyek bármely otthonban előfordulnak.


A kis lakás kialakítása megfizethető belvárosi megélhetési alternatívát jelent. A tér és a fény lesznek az ember legjobb barátai, amikor egy ilyen gyönyörűen megtervezett otthon esetében a legjobb ötletek találnak egymásra. És akkor már nem is számít, hogy ez a tér kicsi vagy nagy.

A lakásban készült képek tökéletesen bemutatják, hogy a kialakítás hogyan illeszkedik a tulajdonosok életéhez.
Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

loading...

Printfriendly

  • ©2015 Otthon Ötlet
  • +