2015. október 21., szerda

Meglepő, de korszerű faház egy orosz erdő közepén

A hideg és szürke orosz erdőkből merített ihletet Alekszandr Zhidkov építész ehhez a modern faházhoz Moszkva közelében, az esős Polivonovóban. A sok fa és a monokróm színskála segítettek létrehozni egy olyan barátságos otthont, amely visszatükrözi saját környzetetét.

A ház egy nyírerdő tisztásán áll, és Zhidkov elmondta, hogy egyetlen fát sem kellett kivágni az építkezés során. Vörösfenyőből készült a vörösesszürke homlokzat, ami a belső falakat és a padlót is díszíti. Az építész szerint a fa "tette lehetővé, hogy a ház a táj szerves részévé váljon."Nagyítás a képekre kattintva.

A ház két külön egységből áll. A kisebbikben található a garázs, valamint a fűtés és légkondicionáló berendezések, a tetején egy zöld tetőkerttel, amely egy szabadtéri lépcsőn közelíthető meg. A nagyobb, kétszintes rész valamivel a föld fölé emelkedik, ahol a nappali, az étkező, a hálószobák találhatók, és mindegyiknek az ablaka keletre, az erdőre néz.

"A belső kialakítás visszafogott, olykor minimalista, de nagyon kifejező," - mondja Zhidkov. A helyiségekben modern bútordarabok találhatók, mint az Eames Eiffel székek, a Lucite bárszékek, és a geometrikus függesztett lámpák. A szürke téglák hozzájárulnak a ház megnyugtató, csendes hangulatához. Az emeleten a vörösfenyőből készült beépített könyvespolc egy egész falat elfoglal. A ház teljes alapterülete 500 négyzetméter, de a nagy üvegfelületek miatt úgy tűnik, mintha az épület súlytalan lenne.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

loading...

Printfriendly

  • ©2015 Otthon Ötlet
  • +