2015. október 6., kedd

Sütőtök diszkógömb Halloween partira - Csináld magad

Azt mondják, hogy egyetlen buli sem teljes egy diszkógömb nélkül, és ez adta az ötletet talán az egyik legmenőbb Halloween parti kellékhez.

A sütőtökből készült diszkófény egyszerű, és könnyen elkészíthető, ezért bármelyik Halloween partin biztosan felcsillan tőle a barátok szeme.Ami kell hozzá, az egy érett sütőtök, egy elemlámpa, zsinór, és csavarhúzó vagy fúrógép. A maximális hatás érdekében villogó fényt is tehetünk a tök belsejébe.

Az első lépés, hogy a töknek a tetején a száránál egy körülbelül 10 centiméter átmérőjű lyukat vágunk, majd teljesen kivájjuk a tök belsejét.Második lépésként vegyünk egy csavarhúzót, és kezdjük el vele átfúrni a tök héját kívülről. A lyukak mintázata lehet tetszőleges, vagy eloszthatjuk egyenletesen, ahogy szeretnénk, hogy kinézzen. A lyukak elkészítéséhez használhatunk fúrógépet is, ami egy könnyebb és gyorsabb módszer. Ne feledjük el kilyuggatni a kivágott fedelet sem.
Ezután tisztítsuk meg kívül és belül a tököt, majd vegyünk két, körülbelül 60-70 centiméter hosszú, és elég vastag zsinórt, majd fűzzük át az egyik madzag végét a tökbe fúrt lyukak egyikébe közel a tetejéhez. Ezután a tök belső oldalán kössünk a madzag végére egy akkora csomót, hogy az ne férjen át a lyukon, amibe befűztük. Ezt követően a madzag másik végét egy szemközti lyukon átfűzve ismételjük meg a csomó megkötését belül. A másik madzaggal is tegyük ugyanezt.
Következő lépésben kössünk egy elég erős madzagot a tökön átfűzött zsinórokhoz, és a tökkel együtt rögzítsük egy plafonra erősített kampóhoz, vagy hasonlóan megfelelő tartó eszközhöz.


Ezt követően helyezzünk egy működő elemlámpát a tök belsejébe, és tegyük vissza a tök fedelét. Csavarjunk néhányat a felakasztott tök diszkógömbön, és hagyjuk forogni.
A következő videó a sütőtökből készült diszkófény elkészítését mutatja be lépésről lépésre.

http://indavideo.hu/video/Sutotok_Disco_Gomb_-_Halloween_Parti

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

loading...

Printfriendly

  • ©2015 Otthon Ötlet
  • +