2015. december 1., kedd

Egy 16. századi pajta átváltozása modern otthonná

Egyesítve a régit és az újat, a 16. században épült Cat Hill pajta Sheffieldben, Angliában egy feltűnő átalakuláson ment keresztül. A Snook Architects által sikeresen áttervezett épület, melyben a modern életvitel minden szükséges eleme megtalálható az időtlen épületen belül, Yorkshire dombjain található.

"A helyi építési hatóságnál folytatott nehéz eljárás ellenére a Snook végül megkapta az építési engedélyt," - mondták az építészek. "A győzelemben kulcsfontosságú volt a hatóság tisztviselőjének támogatása egy visszafogottabb esztétikai terv létrehozásában, mely szándékosan kerülte a túlságosan helyi megjelenést."



Nagyítás a képekre kattintva.

"A terv egy olyan osztatlan belső teret eredményezett, amely kerüli a csoportosítást, és kinyílik, felfedve a csűr eredeti ragyogását és léptékét, valamint a rácsos tartókat," - mondták a tervezők.

A belső tereket a történelmi épület gyönyörűen megőrzött részletei gazdagítják. A szabadon álló fagerendák és a kő kandalló fal a nappaliban kontrasztot alkot a beton padlóval. Az anyagok és textúrák ezen elrendezése a háznak dinamikus érzést kölcsönöz.

A kényelem kulcsszerepet játsztott a felújítás során. A modern konyha és a játékszoba bizonyítják, hogy ez a 16. századi pajtából kialakított korszerű otthon nem csak funkcionális, hanem egyben szórakoztató is.


A Cat Hill pajta először mezőgazdasági funkcióval épült, de aztán évekig elhagyatott volt, és a pusztulás peremén állt, miután az előző tulajdonos egy rácsos szerkezetet épített be, amely túl gyenge volt a tető megtartásához, így a külső falak meghajoltak.

"Szerkezetileg az épület sokkal rosszabb állapotban volt, mint azt kezdetben becsültük," - mondta Neil Dawson építész. "Eltávolítva a teljes tetőt, ami őszintén szólva az összeomlás szélén volt, végül egy acél szerkezet segítségével kellett biztosítani minden külső falat."


A csapat a meglévő tetőszerkezetet egy tölgy rácsos tartóval stabilizálta, amely jól látható a dupla magasságú konyhában és étkezőben az épület közepén.

"A tér szempontjából meg akartuk tartani a hely szellemét azáltal, hogy lehetővé tettük a pajta számára, hogy felfedje magát, és dupla magasságú térfogatát a központi helyeken," - mondta Dawson.


Egy üvegezett első emeleti galéria nyílik erre a helyre felülről, mely átvezet az első emelet két hálószobája között, míg a nappali és a vendégszoba a földszint szélső szakaszait foglalja el.

"A projekt tervezése során a meglévő struktúrán belüli feszültségre és feloldódásra összpontosítottunk, amely a beszűkült és a dupla magasságú terek között alakult ki a pajtában," - mondta az építész.

A belső berendezésnek és felületeknek is az volt a célja, hogy tiszteletben tartsák a régi pajta esztétikáját, melyben helyet kapott egy kő kandalló, faszerkezetű ablakok, és egy öntött beton padló.

















Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

loading...

Printfriendly

  • ©2015 Otthon Ötlet
  • +