2015. december 16., szerda

Így készítsünk madzagból gömb és karácsonyfa formájú díszeket

Szeretnénk a karácsonyt mindig különlegessé, egyedivé tenni, amilyen korábban talán még nem volt. Minden évben újabb és újabb trendek követik egymást, a különféle díszek egyre furábbak lesznek, és sokszor elvesztik a természetességüket, mert valljuk be, a műanyag látványosságok nem igazán árasztanak karácsonyi hangulatot.Egy saját készítésű dísz mindig sokkal többet jelent, mintha megvásárolnánk valami olyasmit, ami nem igazán áll közel a szívünkhöz, emellett jó érzéssel tölt el, hogy másoknak is megmutathatjuk az ötleteinket és kézügyességünket.

Az alábbi videóban egy egyedi, zsinórból készült gömb és karácsonyfa formájú dísz lépéseit követhetjük végig. Elkészítésükhöz nem kell sok idő, és viszonylag egyszerűen kivitelezhető.

Szükségünk lesz hozzá fehér vízbázisú ragasztóra, egy ecsetre, vízre, pamut madzagra, luftballonra, és házi készítésű kúpra a karácsonyfa formájú díszhez.


A lépések a következők:

1. A nem túl nagyra felfújt luftballon köré a kívánt formában tekerjük a madzagot keresztül-kasul, legyen viszonylag egyenletes az eloszlása.

2. A ragasztóval kenjük körbe az összes madzagot ügyelve arra, hogy az mindenhol beszívja.

3. Hagyjuk száradni 1-2 napig.

4. Távolítsuk el a formát úgy, hogy kilyukasztjuk a léggömböt, illetve a kúp esetében húzzuk ki lefelé. A kúpot készítsük katonpapírból, és széles ragasztószalaggal tekerjük körbe, hogy a megszáradt dísz ne ragadjon hozzá.

Ha elkészült, csillámos dekor spray-vel még egyedibbé tehetjük.Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

loading...

Printfriendly

  • ©2015 Otthon Ötlet
  • +