2016. január 5., kedd

Egy 46 négyzetméteres lakás ötletes átalakulása

A Jordan Parnass Digital Architecture egészen rendkívüli módon alakította át ezt a 46 négyzetméteres lakást New Yorkban. Tulajdonosa 1999-ben vásárolta meg az ingatlant, és az azóta eltelt időben szűkössé vált, mivel munkahelyként is használni kezdte.

Miután az ügyféllel megtekintették a helyet és meghallgatták az igényeit, az építészek egyértelmű tervezési célokat fogalmaztak meg az átalakításra vonatkozóan. Az első dolog volt, hogy meg kellett szabadulni a felfordulástól. A második szempont az volt, hogy meghatározzák és megszervezzék a funkcionális tereket a főzéshez, takarításhoz, öltözködéshez és alváshoz - vizuális átláthatóságot biztosítva a környezetnek. A harmadik, hogy "felnőttesebbé" kellett tenni a lakást.

Nagyítás a képekre kattintva.

Egy minimális, visszafogott színpalettával a kis otthont egyben egy hívogató városi menedékké sikerült átalakítani. Végső megoldásként minden tárolási lehetőség kihasználásra került, és kombinálva lett a konyha, a fürdőszoba és a galéria tere egy bonyolultan kialakított fa burkolatú központi részben.

A központi részen kívül eső fennmaradó területek a lehető legrugalmasabb módon kerültek megvalósításra, így minden felület és szekrény egy magas fényű fehér színt kapott, ezzel is hangsúlyozva alkalmazkodóképeségüket. A végeredmény egy nagyon hatékony, rugalmas lakótér lett, amely a szerény alaprajzot átszervezve minden tekintetben kielégíti az ügyfél munkájához és személyes életmódjához szükséges helyigényt. Az elkészült lakás szellős, nyitott és személyes.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

loading...

Printfriendly

  • ©2015 Otthon Ötlet
  • +