2016. január 21., csütörtök

Parasztház átalakulása modern otthonná Spanyolországban

A TMOLO ház egy PYO arquitectos építészei által által tervezett magánlakás, mely Parresben található, Spanyolország Asztúria tartományában, és átépítése 2015-ben fejeződött be.

Az építészek a következőket írták a projektről:

"Az átalakítást megelőzően a tanya több mint öt évtizeden keresztül érintetlen volt, és egy teljes felújításra volt szükség, hogy hozzáigazítsuk a mai igényekhez. Két építkezési terület volt, a főépület és az istálló. A főépület nagyon rossz állapotban volt, benőtte a növényzet, és számos javítást kellett elvégezni annak érdekében, hogy lakható legyen. Az istálló kő és fa szerkezete jelentősen sérült, és a falak többségét ki kellett cserélni.

A szerkezet pozíciója és anyaga fennmaradt, bár az omladozó állapota miatt a főépület új homlokzata fehér betonból és helyi kövekből került újjáépítésre.

A főépületben egy szigetelő burkolat képezi az új teherhordó szerkezetet, megerősítve a régi falakat és biztosítva a hőszigetelést. A homlokzat korábbi időjárásálló kő és tégla részeit egy hőszigetelt zsaluzott monolit beton fal váltotta fel, amely ismétli a korábbi fa textúrát. Az ablakok mélyen belül ülnek, és nagy fa redőnyökkel árnyékolhatók, melyek az istálló ajtóira utalnak.



Nagyítás a képekre kattintva.

Egy meredek, déli fekvésű hegy lejtőjén található a főépület gyönyörű kilátással a völgyre, melynek északi és déli homlokzata között 2 méteres szintkülönbség van. Harmóniában a lejtős tereppel, a földszint lépcsős elrendezése biztosítja a belső terek összekapcsolását, elkerülve a hagyományos belső válaszfalakat. A belső teherhordó falak könnyűfém oszlopokkal lettek kiváltva, megnyitva egy háromszoros magasságú nappalit az épület teljes hosszában, amely lehetővé teszi a nappali világosságot. A nagyméretű fém lépcsőház hozzáférést biztosít a ház különböző helyiségeihez.

A fehér beton és a fém gerendák keveréke jól megfér egymás mellett az elkoptatott kővel, a viharvert fával és a helyi kövekkel. A belső tér négy rombusz alakú elem köré szerveződik, amelyek függőlegesen futnak végig a házon: a négy múzsa, melyek a fő karakterek ebben a családi házban, ami a tulajdonos négy lányára utal. Az első emeleten két hálószoba kapcsolódik egy dupla magasságú téren keresztül kilátással a völgyre, ami elvezet a fő hálószoba sarok teraszához.

Az istállóban az emeleti szénapadlás hálószobákká lett alakítva, felszabadítva a helyet a földszinten egy nagy központi társalgó számára, amely különböző célokat szolgál."




































Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

loading...

Printfriendly

  • ©2015 Otthon Ötlet
  • +