2016. május 21., szombat

Egy svéd család üvegházat épített az otthona köré, hogy megóvja a hidegtőlAz átlagos hőmérséklet Stockholmban januárban -3 Celsius fok. Marie Granmar és Charles Sacilotto számára azonban sokkal melegebb van, köszönhetően annak az üvegháznak, melyet a saját otthonuk köré építettek.

"Január végén például lehet -2 Celsius fok odakinn, az emeleten 15 és 20 fok," - magyarázza Sacilotto. A ház az üvegházban ötletét Bengt Warne építész ihlette, aki az első Természetházat 1974-ben kezdte tervezni.Sacilotto eredetileg egy üres telket keresett, hogy egy teljesen új Természetházat építsen, de végül egy régi nyaralóban telepedett le a stockholmi szigetvilágban. Warne terveinek felhasználásával a kis nyári lakot kívül egy 4 milliméter vastag üvegből készült melegházba burkolta.

Nagyítás a képekre kattintva


Az üvegház alapterülete közel kétszerese a háznak, így bőven van hely egy körbefutó kert számára, és mivel a belsejében mediterráni az éghajlat, a házaspár Svédországban szokatlan növényeket termel, mint például fügét, paradicsomot és uborkát.

A legkedveltebb hely az üvegtetős tetőterasz. Mivel nem volt többé szükség a tetőre, a pár a régi szerkezetet eltávolította, és most egy nagy tér áll rendelkezésre napozáshoz, olvasáshoz, vagy hogy a fiuk a hintán játsszon vagy biciklizzen.

Az üvegház nem az egyetlen különlegessége az otthonnak. Az épület teljesen független a városi csatornahálózattól.

A Sacilotto - oktató mérnök - által épített szennyvízrendszer egy vizelet elválasztó WC-vel kezdődik, amely centrifugát, ciszternát, növényágyakat és kerti tavakat használ, hogy megszűrje a vizet, és komposztálja a maradványokat.

A második videó az ilyen típusú házak felépítését és működését mutatja be.

http://indavideo.hu/video/Uveghaz_otthon

http://indavideo.hu/video/Uveghaz_otthon_mukodese
Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

loading...

Printfriendly

  • ©2015 Otthon Ötlet
  • +