2016. május 8., vasárnap

Japán tervezők megalkották a lebegő bonsait

A japán Hoshinchu cég tervezői létrehozták az Air Bonsai-t, amely varázslatos módon lebeg egy talapzat felett.A japán kézműves porcelánból készült alap, vagy alsó fél az "energia bázis", az úszó felső részen pedig kedvenc növényünket helyezhetjük el. A tervezők egy készletet alkottak meg a vásárlók számára, így mindenki maga készítheti el apró szobanövényének lebegő változatát.

Az apró fákat egy szivacsos moha labdába kell helyezni, amelyben van egy mágnes, illetve a porcelán alapban is található egy mágnes, így az alsó és a felső rész taszítják egymást.


A szivacsos mohalabda 6 centiméter átmérőjű, melyben a mágnes súlya 250 gramm, míg a porcelán bázisban található a mágnesen kívül egy forgó mechanizmus, amely egy hálózati adapterhez csatlakozik.

A vásárlónak egy lyukat kell készítenie a mohalabdába, és abba kell belehelyezni a növényt vagy egy palántát. A tervező cég weboldala számos bonsai fát mutat be, melyek éve óta növekednek a föld felett lebegve. Egy lávakőből készült cserép is kapható hozzá a mohalabda helyett.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

loading...

Printfriendly

  • ©2015 Otthon Ötlet
  • +