2016. július 15., péntek

Előtte és utána - Így lett egy régi garázsból építészek irodája

Az archiDOT építészei egy rendhagyó és reprezentatív teret hoztak létre saját irodának egy régi garázs átalakításával. Olyan helyet szerettek volna építeni, amely otthonosabb, mint egy iroda, és amelynek közvetlen kapcsolata van az utcával és a várossal. Ezért döntöttek a 22 négyzetméteres garázs átépítése mellett, amit korábban raktárnak használtak egy 60-as években épült bérház földszintjén Bukarestben, Romániában.

Az egyetlen szobát a lehetséges legnagyobb hatékonysággal tervezték meg. Az összes függetlenül működő szükséges funkciót egy közös térbe integrálták, mint a kiterjesztett munkaterület és a tárgyaló /pihenő/ étkező, és mindezt anélkül, hogy a szűkösség érzését keltené.




A külső üvegezés mellett a belső tér befejezéséhez szükséges átalakítások minimálisak voltak, a padló került kiegyenlítésre és kapott egy epoxi réteget. Különös figyelmet fordítottak a berendezések kialakítására, hogy az összes szükséges felszerelésnek helyet találjanak, és a közüzemi költségek is alacsonyak maradjanak, ezért az összes világítást LED-es technológiával oldották meg, és víztakarékos csaptelepek kerültek beépítésre. De ami igazán átalakította a teret, az maga a bútorozás.

A befejezetlen falakat alapjában véve nagy bútorokkal vagy burkolattal takarták el, beleértve a plafont is. Egy intelligens, nyugodt és nagyon rugalmas teret szerettek volna létrehozni, amely az igényeik szerint könnyen átalakítható. A zárt bútorzat takar el minden funkciót, mint a vécé, a technikai helyiség, konyha, nagy tároló, nyomtatók stb., emellett a független bútordarabok modulárisak, ezért különböző módon elrendezhetők.











Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

loading...

Printfriendly

  • ©2015 Otthon Ötlet
  • +