2016. december 12., hétfő

Egy fiatal pár apró otthont épített, amit bárhová magukkal vihetnek

Ahogy Brian és Joni Buzarde közeledtek a 30-as éveikhez, szívesen megállapodtak volna egy saját tulajdonban lévő helyen. De volt egy probléma: egyikük sem tudta, hogy újdonsült karrierjük merre viszi őket. Így kidolgoztak egy megoldást, ami szokatlan volt, de praktikus, és építettek egy házat, ami bárhová magukkal vihetnek.

A 22 négyzetméteres utánfutójuk tette lehetővé számukra, hogy felköltözzenek a Sziklás-hegység Marble nevű falucskájába, Colorádóba. Mielőtt idejöttek volna, ez a modern, kerekeken guruló házikó egy lakókocsiparkban fészkelt nem messze egy szarvasmarha teleptől.

A Woody névre keresztelt ház megépítésének költségeit csökkentette, hogy Brian építészeti iskolában szerzett tapasztalatait kamatoztatva maguk tervezték meg az apró épületet. Korábban úgy döntöttek, hogy maguk végzik el az összes építési munkát is annak ellenére, hogy nem volt tapasztalatuk.
Először a 8 méter hosszú utánfutó alváz megvásárlásával kezdték, majd hab szigetelésű szerkezeti falakat építettek rá. A cédrus burkolatú ház valamivel magasabb hátul, ami egy szögletes, modern formát ad neki. A szélessége 2,6 méter, és a legmagasabb pontján eléri a 4,1 métert, ami a legfelső határ, ha valaki engedély nélkül akar vele közlekedni az amerikai közutakon.

Belül a jellemző anyag a nyír furnér rétegelt lemez - egy modern választás, ami elég sokoldalú ahhoz, hogy falként, padlóként, mennyezetként és konyhszekrényként szolgáljon. A hely tele van helykihasználás szempontjából hatékony elemekkel. Van egy tetőtéri szoba, egy fél méretű hűtőszekrény, és 20 centi mély tároló fülkék a padlóba építve. Egy nagy csúszó üvegajtó csökkenti a belső tárolási lehetőségeket, de rengeteg fényt enged be a két tetőablakkal együtt. "Megszabadultunk egy csomó dologtól, amikor beköltöztünk, és tényleg felszabadító volt," - mondta Joni, aki marketing területen dolgozik. "Jó érzés volt."


A kerekeken guruló ház megépítése lehetővé tette számukra, hogy kikerüljék az engedélyezési eljárást, és csökkentették a költségeket és az építés idejét. Brian azt gondolta, hogy néhány hónap alatt végeznek a projekttel, de a párnak a munka mellett körülbelül egy év alatt sikerült elkészülni vele. A házba 2012 júniusában költöztek be.

A pár 2014 augusztusában kelt egybe, és úgy tervezték, hogy továbbra is az apró házban élnek, amíg nem születik gyermekük. A házikó elég nagy ahhoz, hogy megbirkózzon egy nagy síkképernyős televízióval, egy pár horgászbottal és Sheba-val, a kutyával, de már szűk lenne, ha egy gyerek is a képbe kerülne. Az utánfutó, ami egy kisteherautóhoz csatlakoztatható nem olyan könnyen mozgatható, benne van minden vagyonuk és nem olyan áramvonalas, mint egy tipikus szabadidő jármű. Amikor eljön az ideje, Woody utoljára indul útnak. Hogy álmukat valóra váltsák, Brian és Joni egy több mint két hektáros nyílt területet vásároltak Marble-ben, Colorádóban, ahová apró házukat véglegesen leparkolhatják.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

loading...

Printfriendly

  • ©2015 Otthon Ötlet
  • +